Inom GlobalComPR Network har vi nu format ett nordiskt nätverk. Det handlar både om att kunna erbjuda våra kunder nordisk närvaro lika enkelt som nationell, men också att vi kan nyttja varandras specialistkunskaper. Vi pratar ofta om att världen har globaliserats, men lika ofta hamnar vi i nationella strategier och har svårt att se bortom språkgränserna. Vi vill ändra på detta. Länderna i Norden har stora likheter varför expansionen ofta kan ske smidigt och utan större förändringar i den egna organisationen initialt.

En kontakt – flera länder
Vårt nätverk innebär att du nu kan använda en kontakt för hela Norden. Vi sköter alla kontakter med byråerna runt om i Norden och allt fotarbete sköts nationellt på plats – med gedigen lokalkännedom. Det är också en stor poäng att byråerna har delvis olika experter som kan nyttjas inom nätverket. Men grunden är ägarledda byråer som har bevisat sin kompetens och framgångsrikt verkat på sin marknad i många år. Det gör att du är garanterad högsta kvalitet från dag ett av samarbetet. Inga långa ledtider, inga språkförbistringar och fullständig kontroll på alla insatser.

Byråerna i det nordiska nätverket är Punkt PR i Umeå, Waves Communications i Köpenhamn, Wise Communications i Stockholm och Drama Queen i Finland. En norsk byrå kliver också snart in i samarbetet. Förutom de nordiska byråerna har du förstås också tillgång till alla andra 70 byråer från över 60 länder som ingår i GlobalComPR Network, läs mer här.

Välkommen att höra av dig till Jakob på Punkt PR om du vill veta mer om Punkt PR eller det nordiska nätverket.

 

This blog post was first published by Jakob Mjöbring, Punkt PR (Umeå, Sweden), at the Swedish magazine Resumé. 

“So we need to be true to who we are. And remember what’s really important to us. That’s what’s going to keep Apple, Apple: is if we keep us, us.” Citatet är från Apples grundare Steve Jobs och det var hans röst som ekade över de församlade i Steve Jobs Theater när Apple höll lanseringsmässa.

Att det finns en stark personkult runt Jobs är förstås ingen nyhet, och kanske var han inte världens bästa företagsledare. Men jag tycker ändå att man bör lägga rätt stor vikt vid hur världens största företag väljer att öppna ett av sina viktigaste event på senare år. Apple gör det genom att fundera över sina rötter och sin värdegrund. Allt det som gör oss, oss.

Här kan vi konkurrera
Är det något som kommer att överleva, och få oss att överleva, en allt hårdare globaliserad konkurrens är det exakt just det vi måste hålla reda på: Vad är det som gör oss, oss. Och är det något många svenska företag kan konkurrera med är det ju vårt svenska arv av schyssta arbetsförhållanden, (hyfsat) jämlika arbetsplatser, relativt ohierarkiska företag och andra mjuka värden.

Värdegrunden måste få ökad status
Värdegrunden måste få komma till heders igen. Den har skämtats bort i så många år och behandlats med valhet från en stor mängd företag. Kanske mest för att man har varit osäker på nyttan och inte riktigt insett värdet i det. Det är dags att uppgradera företagets själ och inse att Steve Jobs faktiskt hade förstått något väsentligt. Något som gör att världens största företag i dag pratar med sina kunder om varför deras medarbetare ska vilja gå till jobbet i morgon.

Det är kärnorna i Äpplet som säkrar återväxten.

Interested in Sweden or the Nordics, contact Jakob at Punkt PR 

This blog post was first published by Jakob Mjöbring, Punkt PR (Umeå, Sweden), at Resumé

Precis hemkommen från möte med vårt globala nätverk Global Com på Mallorca och man är så där uppfylld som man är när man får träffa entusiastiska kollegor från hela världen. Det man slås av är att vår bransch faktiskt är rätt homogen, oavsett om du verkar i USA, UK eller Umeå är utmaningarna och möjligheterna de samma hos kunderna och kundernas kunder.

Read more